Badminton

Lekker en leuk sportief bezig zijn? Kom spelen bij NNPV Badmintonvereniging!

 

Gezellig 1 keer per week sportief en recreatief badmintonnen. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! 

Als lid van NNPV Badminton kun je iedere donderdagavond vanaf 20.00 tot 22:30 uur spelen in Sporthal 't Riet, Laan der Verenigde Naties 84, 6716 JE te Ede.

 

Naast de wekelijkse sportieve bezigheid organiseert NNPV badminton ook nog diverse activiteiten:

  • Onderlinge toernooien (5 a 6 per seizoen)

  • Uitwisseling met andere badmintonverenigingen uit de buurt

Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het:

  • Lentekriebelstoernooi (Renswoude)

  • KORT (voorheen KANTJILS) toernooi (Wageningen)

  • Kiekendief mix-recreanten toernooi (Lelystad)

Kom op een donderdagavond eens een kijkje nemen en natuurlijk gezellig meespelen.

 

Via dit informatiebulletin heten wij -het bestuur van NNPV Badmintonvereniging Ede- u van harte welkom bij wellicht de eerste stappen op het badmintonpad. Hieronder treft u informatie aan over onze vereniging.

 

NNPV Badmintonvereniging

De vereniging is ten tijde van Victoria Vesta opgericht in september 1982. Na de fusie, in 1993, met RVS is de vereniging verder gegaan onder de naam RVS Badminton. Vanaf 1 januari 2011 zijn we onderdeel van Nationale-Nederlanden geworden en gaan we verder onder NNPV Afdeling Badminton Ede. Momenteel telt onze vereniging ca. 50 leden welke in recreatief verband de badmintonsport beoefenen. Als u zich wat verder op badmintongebied wilt ontwikkelen is onze vereniging één van de mogelijkheden.

 

Speel- en trainingsmogelijkheden

Meestal kom je de vereniging in als onervaren badmintonspeler(speelster). Misschien heeft u wel eens tegen een shuttletje geslagen op het strand of in de straat; maar dat is totaal verschillend van het badminton wat in een vereniging gespeeld wordt. Op het strand of in de straat probeer je meestal de shuttle zolang mogelijk in de lucht te houden. Bij een badmintonclub probeer je zo snel mogelijk de shuttle bij je tegenstander in het veld op de grond te krijgen. Binnen onze vereniging hebben wij twee trainers (Guus Davans & Ferry Tan) die nieuwe leden training geven en ze verder begeleiden. De training wordt 2x per maand gegeven en in overleg met de trainer.

Het is wel verstandig om hiervoor een afspraak te maken met de trainer. Daarna kunt u vrij gaan spelen met andere leden. Hoewel niet iedereen behoefte aan training heeft is het toch belangrijk om hieraan deel te nemen. Van deze trainer leert men niet alleen de beginselen van het badmintonspel maar ook o.a. wat de beste manier is om je racket vast te houden, hoe moet je staan als je slaat, hoe moet je serveren enz. De training is ook belangrijk om andere leden van de vereniging te leren kennen, want je traint altijd met een groepje; meestal 4 spelers per baan. Als men regelmatig traint en speelt gaat men steeds beter spelen. Aanvankelijk bestaat de training vooral uit slagentraining. Als men de slagen een beetje onder de knie heeft gaat men over tot het leren van de spelregels. Men kan natuurlijk de badmintonsport puur recreatief blijven beoefenen, maar het is ook leuk om eens aan een officieel toernooi deel te nemen. Jaarlijks proberen wij een aantal evenementen te organiseren zoals

  • Onderlinge toernooi (6 per seizoen)

  • Uitwisseling met andere badmintonverenigingen.

Uitnodigingen voor deze toernooien ontvangt u via de nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief
Om alle leden te voorzien van informatie wordt maandelijks een nieuwsbrief met actuele informatie verspreid via email.
 
Contributie
De contributiebedragen zijn terug te vinden in het menu onder Afdelingen

 

Aan- afmelden

Om lid te worden van de badmintonvereniging moet je ook lid zijn/worden van de NNPV. Bij de aanmelding van de NNPV kan je opgeven dat je lid wil worden van de badmintonvereniging. Ook afmelden gaat via de NNPV. Buitengewone leden moeten zich aanmelden bij het bestuur (voorzitter).

 

Interesse

Bent u geïnteresseerd kom dan eens kijken op donderdagavond en neem dan vooral uw sportschoenen (geen zwarte zolen) mee. Elke donderdagavond (m.u.v. de grote schoolvakantie) tussen 20.00 uur en 22.30 uur is er de mogelijkheid om te komen spelen in de grote sporthal 't Riet te Ede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pierre van Gogh: Via e-mail: pierre.van.gogh@nn.nl of mobiel 06-29587850.

  

Bestuur

Voorzitter

Pierre van Gogh

06-29587850

Penningmeester

Nicole van 't Hull  

 

Secretaris

Ferry Tan 

06-12319098

Trainers

Guus Davans

Ferry Tan

06-21597106
06-12319098

 

Inschrijving

Je kunt je inschrijven via het online aanmeldformulier.